SDP BiH: Pozivamo SDA da odustane od pljačke građana Sarajeva uvođenjem parking akciza

20. Jul 2017. | 14:01 | NV
MASIC

SDP BiH reagovao je saopćenjem za javnost u vezi najave da će građani Sarajeva morati plaćati javne parkinge ispred stambenih zgrada u Kantonu Sarajevo, prenosi agencija Patria.

“Pozivamo SDA-ovu Vladu Kantona Sarajevo da odmah obustavi sve aktivnosti kojim namjerava omogućiti uvođenje obaveze plaćanja parkinga u svim dijelovima grada.

Ovaj novi namet osmišljen u kuhinji SDA neće se odnositi na čelnike ove stranke s obzirom da većina njih živi u hacijendama na Poljinama i drugim kvazielitnim naseljima. Međutim, ovaj namet bi pogodio stotine hiljada građana Sarajeva kojima je svaki novi udarac na kućni budžet pretežak.

Očito je da pet porodica koje vode SDA iz svojih vila s Poljina na građane gledaju kao na kmetove koji služe samo da pune budžete. Ovim gradom upravljaju kao svojim feudom bez ikakve odgovornosti i vizije, uz uporno kršenje Ustava, zakona i propisa države.

Ukoliko SDA ostane ustrajna u nametanju ovog parking harača, mi u SDP-u najavljujemo da će prva odluka Vlade KS koju će nakon izbora 2018. godine oformiti SDP biti upravo njegovo ukidanje.

Podsjećamo još jednom premijera Konakovića i njegovu Vladu, kako su oni u službi građana, a ne da su građani tu kako bi ih oni pljačkali retroaktivnim povećanjem cijena grijanja ili uvođenjem kantonalnih akciza”, navodi se u saopćenju SDP-a.

 

NV / NAP

Na vrh