Sedmi u nizu triple-double Russella Westbrooka

10. Dec 2016. | 09:35 | NV
westbrook

Russell Westbrook ispisuje stranice historije košarke novih sjajnim partijama. U sinoćnjoj utakmici njegovog tima Oklahoma Thundera protiv gostiju iz Houstona (Houston ostvario pobjedu rezultatom 96:94), Westbrook je ostvario sedmi u nizu triple-double učinak.

Sinoć je Westbrook postigao 27 poena, 10 skokova i 10 asistencija, a tome je dodao i 3 asistencije. Koliki je ovo uspjeh, možda najbolje ilustruje činjenica da je zadnji put u NBA ovakav učinak ostvario Micheal Jordan, koji je 1989. godine imao učinak od sedam triple-doublova na sedam utakmica u nizu. Jordan je tada imao i 10 triple-double učinaka u 11 mečeva.

Westbrooku je ovo 12. triple-double učinak u sezoni, a 49 ih je skupio u karijeri, što je više od bilo kojeg aktivnog igrača u NBA. Peti na ovoj listi je legendarni Larry Bird, koji je skupio 51 triple-double učinak u karijeri. Sada je već jasno da je taj rekord legendarnog Birda ugrožen.

Po još nečemu učinak Westbrooka je nestvaran. U prvih 6 mečeva njegovog nizanja triple-doublova njegov tim je slavio 6 puta – sinoć su pak upisali poraz.

 

NV / foto nba.com

Na vrh