Servisni centar Udruženja “Dajte nam šansu“ uvrstiti u sistem socijalne zaštite Kantona Sarajevo

9. Feb 2017. | 21:42 | NV
DSC_0024

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Amela Dautbegović sastala se danas sa predstavnicima Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, koje je predvodio direktor programskog ureda Kent Larson, te predsjednicoma Udruženja “Dajte nam šansu“ Ines Kavalec i, tom prilikom, razgovarala o socijalnoj politici koja se provodi na nivou Kantona Sarajevo sa akcentom na zaštitu porodica sa djecom s poteškoćama u razvoju.

Direktor Larson je istakao da će USAID i dalje nastaviti pružati finansijsku podršku radu Servis centra ovog udruženja, jer je prepoznat njegov značaj zbog usluga koje pruža porodicama i djeci sa poteškoćama u razvoju. Naglasio je i da su posebno zainteresirani da rad ovog centra bude prepoznat i uvršten u sistem socijalne zaštite Kantona Sarajevo.

“Kroz svoj dosadašnji rad ministarstvo je iskazalo spremnost za davanje podrške ovom centru na način da je sufinansiralo njegove različite aktivnosti, ali i opremanje prostora u kojem funkcioniše. Njegovo uvođenje u sistem vidimo kroz interesorno djelovanje tri ministarstva i to: obrazovanja, zdravstva i ovog ministarstva, čime bi se stvorili svi preduslovi da porodice i djeca imaju podršku za ostvarivanje njihovih osnovnih prava a time i potpuno uključivanje u svakodnevni život“, kazala je ministrica Dautbegović. Od predstavnika USAID-a je zatražila stručnu podršku Ministarstvu, kako bi se ovo pitanje na najbolji način riješilo, posebno jer je to u najvećem interesu ovog ministarstva.

Predsjednica Kavalec se zahvalila USAID-u i Ministarstvu za svu dosadašnju podršku i partnerski odnos. I ovoga puta je iskazala očekivanje da će uz njihovu pomoć Servisni centar definitivno biti institucionaliziran u okviru Kantona Sarajevo, jer je njihov dosadašnji rad upotpunosti opravdao njegovo postojanje.

 

NV

Na vrh