Sjeverna Koreja: SAD izazivaju nuklearni rat

17. Apr 2017. | 21:32 | NV
ryong

Izaslanik Sjeverne Koreje u Ujedinjenim nacijama optužio je danas SAD da pretvaraju Korejsko poluostrvo u “najveće svjetsko žarište” i stvaraju “opasnu situaciju u kojoj bi nuklearni rat mogao da izbije svakog trenutka”.

Kim In Ryong rekao je na konferenciji za štampu danas u UN da su aktuelne američko-južnokorejske vojne vježbe najveće do sada organizovane i da predstavljaju “agresivnu ratnu vježbu”.

On je rekao da su sjevernokorejske mjere o jačanju nuklearnih snaga samoodbrambene, da bi se suočili sa “opasnom američkom nuklearnom prijetnjom i ucjenom”.

Sjeverna Koreja spremna je da odgovori “na svaki tip rata” koji bi pokrenule SAD, upozorio je izaslanik Pjongjanga u UN.

“Ako se SAD usude da izaberu vojnu akciju Narodna Demokratska Republika Koreja spremna je da reaguje na svaki tip rata koji bi željele SAD”, rekao je on.

Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je danas tokom posjete demilitarizovanoj zoni između Sjeverne i Južne Koreje da je “era strateškog strpljenja” sa Sjevernom Korejom završena, izražavajući nestrpljenje pošto Pjongjang ne pokazuje spremnost da se odrekne nuklearnog oružja i balističkih raketa.

 

NV / Beta / foto UN TV

Na vrh