Magazin>>

Slovenci vratili božićni poklon Hrvatskoj

20. Dec 2016. | 16:31 | NV
kras

Hrvatsko ministarstvo u Sloveniji poslalo je svojim slovenskim saradnicima – nekolicini zaposlenika u ministarstvu vanjskih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsjednika Boruta Pahora – novogodišnji poklon u obliku bombonjere.

No Slovenski političari nisu bili baš sretni, piše Dnevnik.si, prenosi Jutarnji. Kako tvrde izvori, taj je čin procijenjen nezamislivom provokacijom.

Naime, bombonjera je bila Kraševa i na njoj je pisalo ‘Pozdrav iz Hrvatske’. Na bombonjeri je slika djelomice vidljive mape Hrvatske, no kada se poklopac podigne, vidi se ostatak koji prikazuje cijelu kartu gdje je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaljeva.

Pošto granica između dvije države još nije utvrđena, ministarstvo vanjskih poslova bombonjeru je vratilo hrvatskoj ambasadi – i to u vrećici s natpisom ‘I Feel Slovenia’.

Slovenski diplomati nisu htjeli komentirati slučaj da ne bi pogoršali međususjedske odnose, no neki sagovornici Dnevnik.si pitaju se kako će ovu hrvatsku provokaciju, dok se čeka odluka Arbitražnog suda, procijeniti ostale članice Europske unije, prenosi NAP.

 

NV / nap.ba

 

Na vrh