Slovenski ministar vanjskih poslova prijeti sabotažom turističke sezone u Hrvatskoj

12. Jan 2017. | 16:14 | NV
Beograd, 19.1.2016 - Srbija æe poduzeti odgovarajuæe mjere ako Hrvatska, Slovenija i Austrija povuku jednostrane poteze u upravljanju migrantskom krizom, poruèio je u utorak srbijanski šef diplomacije Ivica Daèiæ nakon sastanka sa svojim slovenskim kolegom Karlom Erjavcem. Na slici Karl Erjavec tijekom konferencije za novinare nakon sastanka. 
foto HINA/ TANJUG / ZORAN ZESTIC / ua

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u emisiji Slovenske televizije “Studio City” rekao je da bi Slovenija mogla sabotirati hrvatsku turističku sezonu u slučaju da Hrvatska odbije implementaciju odluke arbitražnog suda o Piranskom zaljevu, piše index.hr.

Upitan što će se dogoditi u slučaju da odluka arbitražnog suda stigne uoči turističke sezone i navale Slovenaca na hrvatsku obalu, Erjavec kaže:

“Ako to pitanje još bude otvoreno i ako arbitražna odluka ne bude implementirana, bit će teškoća na granici za strane turiste i već sam rekao da se ta stvar neće lahko riješiti”, zaprijetio je Erjavec otežavanjem puta turistima na hrvatsku obalu.

 

NV / index.hr

Na vrh