Smederevo: Hiljade građana na ulicama zbog zabrane koncerta pjevača Georgijeva

5. Mar 2017. | 13:25 | NV
georgijev

Na centralnom gradskom trgu u Smederevu okupilo sinoć se oko 4.500 ljudi mahom mladih, u znak protesta zbog otkazivanja koncerta Vlada Georgieva, prenijela je Beta.

Gerogiev se pojavio među građanima i otpjevao nekoliko pjesama i rekao je da mu je žao što nije mogao da pjeva za njih večeras u hali mnogo duže.

On je građanima zahvalio zbog podrške i dolaska u tolikom broju.

Koncert je trebalo da bude održan u gradskoj hali, ali je, kako gradska vlast tvrdi odložen za maj, dok Georgiev navodi da je zabranjen jer je podržao kandidaturu Saše Jankovića za predsjedničkog kandidata.

Saša Janković je kandidat grupe građana “Za Srbiju bez straha” i njegov politički program je ustvari borba za ciljeve koje je imao na poziciji zaštitnika građana Srbije u proteklom periodu. Zbog upozoravanja na slobodu medija, prava građana i na ukazivanje na mnoge nepravilnosti u radu vlasti, Janković je došao na udar dijela javnosti koji podržava Aleksandra Vučića i njegovu Srpsku naprednu stranku.

Njegovu kandidaturu podržale su mnoge poznate ličnosti u Srbiji, a tokom predaje potpisa za kandidaturu za predsjednika s njim je bio i slavni košarkaški trener Dušan Duda Ivković.

Protest u Smederevu organizovala je grupa građana “Koncert Vlade Georgieva ipak ćemo održati”.

Zabrana koncerta Georgijevu i sinoćnji protest građana na društvenim mrežama burno je popratila srbijanska politička javnost, a posebno ona opoziciona koja smatra da je nedopustivo da se jednom pop pjevaču zabrani nastup zato što je podržao kandidata koji će se suprostaviti Aleksandru Vučiću na predstojećim izborima.

 

NV / foto Twitter

Na vrh