Sprind ne razmatra poskupljenje hljeba: Potrošači na prvom mjestu

14. Sep 2017. | 12:56 | NV
19

Prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo trenutno ne razmatra povećanje cijena hljeba. Pekarske proizvode kompanije Sprind građani Bosne i Hercegovine će i u idućem periodu moći kupovati po istim cijenama, a iz kompanije garantuju vrhunsku kvalitetu.

U Sprindu smatraju da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne građanim po najnižnim mogućim cijenama, a kao društveno odogovorna kompanija Sprind će u tom smislu dati svoj doprinos.

Kako se saznaje iz sredstava informisanja Udruženje pekara Bosne i Hercegovine je najavilo poskupljenje hljeba i peciva. Ovogodišnje suše nisu uticale na proizvodnju pšenice u Bosni i Hercegovni, a zabilježen je i dobar urod ove žitarice. Međutim zbog lošeg uroda kukuruza, stočari su prisiljeni pšenicu umjesto u mlinove davati za prehranu stoke. S tim u vezi, i mlinari su najavili poskupljenje brašna 20 do 30 posto.

Kompanija Sprind d.d. Sarajevo se oglasila saopćenjem u kojem se naglašava kako oni ne razmatraju poskupljenje hljeba.

“Sarajevska prehrambena industrija Sprind prati kretanja na tržištu pšenice, ali trenutno ne razmatramo poskupljenje hljeba. Potrošači su nam na prvom mjestu i ne želimo njihove budžete dodatno opteretiti. Smatramo da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne svim građanima po najnižim mogućim cijenama”, saopćeno je.

Sprind d.d. Sarajevo je osnovan 1982. godine. Kompanija spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Raspolažu najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda.

Sprind godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 160 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH.

 

NV / NAP

Oznake: > >

Na vrh