Stefanović: Srbija je dobro razumjela Izetbegovićevu poruku

16. Nov 2017. | 15:44 | NV
47568

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izajvio je danas da je Srbija jako dobro razumjela poruke bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o Kosovu, ali nije želio da govori o konkretnim mjerama koji će Beograd tim povodom preduzeti.

Stefanović je novinarima nakon sejdnice Savjeta za nacionalnu bezbjednost kazao da Izetbegovićeva izjava ne predstavlja dobrosusjedski čin.

“Ovo je prvi put da je jedan od ključnih političara u BiH izrekao takav stav da su njegova nadanja da će BiH priznati nezavisnost Kosova. To je politička izjava i kada neko iznese takav stav on usložnjava odnose BiH, ali ugrožava stabilnost u regionu,” rekao je Stefanović.

On je ocijenio i da su reakcije zvaničnika Srbije na Izetbegovićevu izjavu bile odmjerene.

“Ni u jednom trenutku nismo prekinuli sa politikom podrške teritrijalnom integritetu BiH. Naš prioritet je očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Želimo da nađemo zajednički jezik sa svima,” kazao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je na današnjoj sjednici Savjeta za naciolnu bezbjednost razmotrena i situacija na Kosovu, tok briselskog dijaloga sa predstavnicima Prištine i da je bilo riječi o nastavku opremanja vojske i policije modernim naouružanjem i opremom.

 

NV / Beta

Na vrh