“Strašna majka” pobjednik 23. SFF-a

18. Aug 2017. | 08:42 | NV
sff8

Na 23. Sarajevo Film Festivalu dodijeljene su nagrade Srce Sarajeva u svim takmičarskim kategorijama, na ceremoniji koja je upriličena u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Žiri u sastavu Michel Franco, Mark Adams, Goran Bogdan, Fatma Al Rmaihi, Melisa Sozen donio je odluku da “Scary Mother” ostvarenju daju nagradu Srce Sarajeva za najbolji film. To je film režiserke Ane Urushadze koji je rađen u gruzijsko-estonskoj produkciji.

Ornela Kapetani proglašena je najboljom glumicom 23. Sarajevo Film Festivala, za ulogu u filmu “Daybreak”.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Serban Pavlu, za svoju ulogu u filmu “Meda, or not so bright side of things”, a za isti film nagrađen je i Emanuel Parvu, a proglašen najboljim režiserom 23. SFF-a.

Za najbolji kratki film proglašeno je ostvarenje Alamata Kusijanovića “Into The Blue”.

Film “Čistoća” Nevena Samardžića proglašen je za najbolji studentski film, a Rati Oneli dobila je Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film – “City Of The Sun”.

U sklopu 18 programa 23. SFF-a publika je prethodnih sedam dana imala priliku pogledati 235 filmova, od čega 111 dugometražnih i 124 kratkometražna, 137 igranih, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova. Za nagrade u svim regionalnim selekcijama SFF-a ove godine se takmičilo 46 filmova.

 

NV / NAP

Na vrh