Sve spremno za 46. Međunarodni muzički festival “Studentsko ljeto”

24. Aug 2017. | 09:31 | NV
1(15)

Povodom 46. Međunarodnog muzičkog festivala “Studentsko ljeto“ koje se održava 25. i 26. augusta od 20 sati u Sportskoj dvorani u Maglaju, u Sarajevu je jučer održana konferencija za medije.

U prisustvu brojnih medija općinski načelnik Mirsad Mahmutagić govorio je o slici Maglaja u ovih nekoliko mjeseci koliko je na čelu Općine i o dešavanjima koja su pratila “Studentsko ljeto“ ove godine.

“U ovih nekoliko mjeseci dao sam sve od sebe da otvorimo prije svega vrata privrednom razvoju Maglaja, mislim da smo uspjeli u određenim mjerama, obzirom da smo dobili dvije strane firme. Naša općina ima dobre potencijale i za razvoj turizma, divnih krajolika i značajnih kulturno-historijskih objekata, tako da radimo i na tome, kako bi što više ljudi koji prolaze kroz Maglaj izdvojili vrijeme i posjetili nas. Što se tiče ovog ljeta, mi smo zaista upotpunili slogan s ponosom “Ljeto vas zove u Maglaj“ i pružili spektar dešavanja za svakog od mlađih do najstarijih. Pred nama su završne festivalske večeri sa učesnicima iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Sjajni pjevači su započeli karijeru u našem gradu, vjerujemo da će se tako i nastaviti”, istakao je načelnik Mahmutagić.

Prisutnima se obratila i nastavnica muzičke kulture Hana Čizmić koja je zadužena za muzički dio organizacije, o čemu ih je detaljno uputila.

“Mi se trudimo zaista učesnike uputiti na dobar izbor pjesama, vodimo računa šta će pjevati, koju vrstu muzike. Posebnu težinu završnim večerima daje orkestar koji su zaista profesionalci, čime smo mi oduševljeni”, naglasila je Čizmić.

Sve je spremno za završne večeri “Studentskog ljeta“ gdje 25. augusta ( petak ) posjetioce očekuje Veče zabavne muzike sa specijalnim gostom grupom Crvena jabuka, dok je 26. augusta Veče narodne muzike, a specijalni gost je Enes Begović.

 

NV / NAP

Na vrh