Terzić: Ako je tako divno i reformski u BiH izvolite doći i živjeti sa plaćom bh. radnika

19. Mar 2017. | 22:05 | NV
almir(8)

Kada je tako divno i reformski u BiH, posebno Sarajevu izvolite doći živjeti sa plaćom koju prima bh. radnik, poručuje politički analitičar Almir Terzić, piše Patria.

“Šta (ne) vide Mogherini i Hahn: Istina je da je izvoz iz BiH porastao prošle godine za 4,8 posto, ali povećao se i uvoz za 1,81 posto, pa vi sada ocijenite može li se 2,99 posto u plusu nazvati revolucijom?! Za mršavih 2 posto smanjen je vanjskotrgovinski deficit i sada pokrivenost izvoza – uvozom iznosi 58,35 posto. “Prava” reformska revolucija. Samo vam niko nije rekao da je u Srbiji taj nivo 78 posto, a u Makedoniji 71,2 posto.

Investicije su manje za 38,9 posto u BiH prema posljednjim pokazateljima samo da znate, a to je konstatovalo Vijeće ministara BiH u svom izvještaju, nisam ja.

U BiH djeluje 500 fiktivnih firmi preko kojih se prodaju nekretnine, a većina ih je u Sarajevu, Niti koga zapošljavaju, niti od njih država ima kakve koristi. I ovo su podaci institucija BiH, tačnije Službe za poslove sa strancima BiH.
I to što revolucijom smatrate navodno smanjenje cijena lijekova od 10-tak posto je privid. Esencijalna lista je znatno smanjena posebno u Sarajevu tako da su se počeli kupovati i oni lijekovi koji do sada nisu. Tako da je za građanina-bolesnika to povećanje od 100 posto, a ne smanjenje od 10 posto jer plaća puni iznos.

Dakle, kada je tako divno i reformski u BiH, posebno Sarajevu izvolite doći živjeti sa plaćom koju prima bh. radnik, penziju/mirovinu da vam ne spominjem.

Ako budete mogli platiti režije – struju, vodu bez obzira što je nema, grijanje, održavanje, telefon… prebrodite nabavku hrane, kupite koji komad odjeće i obuće svaka vam čast. Prepisat ćemo vaš recept života.

Do tada ili hitno promijenite izvore informiranja i prikupljanja podataka ili budite toliko pošteni prema građanima pa ih ne uvjeravajete u ono u što nema govora da možete, a to je napredak. Svega ima samo napretka nema“, poručuje Terzić.

 

NV / nap.ba

Na vrh