The Miss Irby Project: Umjetnost za novi sjaj Sarajeva

18. Jun 2017. | 12:45 | NV
miss irby ciglane._11

The Miss Irby Project, projekat Fondacije ˝Izvor za ljepši život˝ i nevladine organizacije “Svaki student“ osmišljen za srednjoškolce, koji obuhvata edukativne radionice o upotrebi javnog prostora i izvođenje aktivnosti unutar istog, ove sedmice dešava se na na području Hrasno u Novom Sarajevu.

Podsjetimo, 10. i 11. juna  u okviru The Miss Irby Project-a provedena je prva reparacija prostora na području naselja Ciglane, gdje su zajedno s učenici Druge gimnazije, tim “Dobrih Kota” i studentska organizacija “Svaki Student” obnovili prostor u ulici Husrefa Redžića 7-11.

Radionica ima zadatak integrisati i vizuelne informacije o načinima na koji su javni prostori već reparirani kroz projekat “Dobre Kote”, kao i mape napuštenih i neiskorištenih javnih prostora u Sarajevu.

Mladi će se kroz projekt također poticati da zajedno osmisle dizajn prostora koji sami žele izmijeniti (u blizini svoje škole), te će imati priliku da crtaju, diskutuju i sami nude ideje za sadržaje koji su im potrebni za kreativnije druženje unutar javnog prostora, kažu mladi angažovani na ovom projektu.

NV

Na vrh