Magazin>>

Trump kritikovao pogrešnu Theresu May na Twitteru

30. Nov 2017. | 18:44 | NV
WASHINGTON, DC - JANUARY 20:  President Donald Trump raises a fist after his inauguration on the West Front of the U.S. Capitol on January 20, 2017 in Washington, DC. In today's inauguration ceremony Donald J. Trump becomes the 45th president of the United States.  (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Američki predsjednik Donald Trump doveo je u pitanje odnos s Velikom Britanijom, najbližim američkim partnerom, kada je na Twitteru prekorio premijerku Theresu May, ali je to uradio obrativši se pogrešnoj Theresi May.

Trump je jučer na Twitteru proslijedio zapaljive antiislamske video snimke koje je objavila britanska ekstremnodesničarska, marginalna političarka Jayda Fransen, što je izazvalo negativne reakcije u Velikoj Britaniji, dok je portparol Therese May rekao da je “pogrešno to što je predsjednik uradio”.

Predsjednik SAD nije ostao dužan i poručio britanskoj premijerki da se umjesto njime bavi “radikalnim destruktivnim islamskim terorizmom u Velikoj Britaniji”

Trumpova poruka preko Twittera, međutim, nije upućena na profil britanske premijerke (at)theresa_may, već na korisnicu Twittera s hashtagom (at)theresamay. Riječ je o ženi koja se ne preziva May i koja ima samo šest pratilaca, prenio je AP.

 

NV / Beta

Na vrh