Trump: Objaviću sve o atentatu na Kennedya, dosta je teorija zavjere

29. Oct 2017. | 09:33 | NV

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je da ipak objavi sve dokumente o ubistvu Johna F. Kennedya, kako bi “stavio tačku na sve teorije zavjere”, prenosi B92.

Trump je na svom profilu na Twitteru objavio da je do te odluke došao nakon “ozbiljnih konsultacija sa generalom Kellyem, zvaničnicima CIA i drugim agencijama”.

Kako je naveo, jedino neće biti objavljena imena i adrese lica koja su i dalje živa, a koja se spominju u tajnim papirima. Radi se o dokumentima koje su u sklopu tog slučaja prikupljale i pisale američke sigurnosne službe.

Kako ističe Time, kao i sve što se tiče ubistva jednog od najomiljenijih američkih predsjednika i objavljivanje 2 800 dokumenta iz “JFK arhive” je bilo sve “samo ne glatko”.

Do konačne odluke je došlo u posljednji čas, a bukvalno u “minut do dvanaest” su se vršile posljednje ispravke i redakcije.

Prethodno su CIA i druge američke službe “uvjerile” Trumpa da dio dokumenata ipak ne objavi, ali je Trump ponovo promjenio mišljenje i sada će ti dokumenti biti dostupni javnosti.

Pojedini stručnjaci koji su se bavili atentatom na Kennedya, ranije su istakli da objavom ovih dokumenata ne treba očekivati ništa spektakularno, odnosno da se nove bitne informacije o atentatu neće pojaviti.

 

NV

Na vrh