Magazin>>

“U-Bahn-Stars”: Beč traži zvijezdu metroa

30. May 2017. | 21:12 | NV
© APA_AFP (Sujet)

Bečka podzemna željeznica po uzoru na London postaje odskočna daska za mlade muzičke talente. Grad Beč projektom “U-Bahn-Stars” budućim muzičarima želi pružiti priliku da se predstave širokoj publici. Cilj ovog projekta je i poboljšati atmosferu podzemnog prostora te ga učiniti ugodnijim za putnike.

Muzičari koji se nadaju da bi svoju karijeru mogli započeti nastupima u bečkoj podzemnoj željeznici su se mogli prijaviti do 28. maja 2017. godine. Stručni žiri će odabrati pet najboljih izvođača, ali će i publika moći glasati putem interneta i time izabrati još pet dodatnih muzičara.

Prvi nastup najavljen je za 6. juli 2017. godine na stanici Westbahnhof, kada će svih deset odabranih izvođača nastupati između 15:00 i 23:00 sati.

Uzor bečkom projektu bio je London, gdje je interes muzičara bio ogroman jer su shvatili da u podzemnim željeznicama zapravo nastupaju pred nekoliko hiljada ljudi te su šanse da budu otkriveni jako velike.

Bečke gradske vlasti ovim projektom osim zabavnog efekta ujedno žele kod putnika povećavati i osjećaj sigurnosti u podzemnoj željeznici.

 

NV

Oznake: >

Na vrh