U Crnoj Gori više turista nego prošle godine

10. Aug 2017. | 14:17 | NV
Crna Gora, dan državnosti

Crna Gora zabilježila je od početka godine porast broja turista i noćenja za 18, odnosno 15 posto, u odnosu na prošlu godinu, saopštila je Nacionalna turistička organizacija.

“Uprkos izvjesnoj antipropagandi, crnogorski turizam se odvija blagom uzlaznom linijom i možemo sa puno optimizma gledati na ovogodišnju turističku sezonu, o čemu svjedoče i pozitivni rezultati ostvareni u prvom dijelu godine”, navodi se u saopštenju.

U prvom polugodištu u crnogorskim hotelima boravilo je blizu 30.000 turista iz Rusije, što je za oko 14 posto više nego prethodne godine, a broj noćenja ruskih turista u hotelima u Crnoj Gori je učetvorostručen, saopštila je crnogorska Nacionalna turistička organizacija.

Pozivajući se na podatke Aerodroma Tivat, Turistička organizacija je navela da je u prethodna dva mjeseca zabilježen porast broja putnika sa ruskog tržiša za 22 posto, pri čemu je prošle sedmice na taj aerodrom doputovalo 13.000 putnika iz Rusije, što je 15 posto više nego u istom periodu prošle godine.

“I podaci drugih nadležnih institucija, graničnih prijelaza, nacionalnih parkova za ovih šest mjeseci pokazuju kontinuirani rast u odnosu na prethodnu godinu”, navodi se u saopštenju, gdje se također kaže da su hotelijeri zadovoljni posjetom.

“Postoji mogućnost da neki od hotela bilježi pad prometa sa nekog tržišta, ali svakako promet jednog ili manjeg broja hotela ne predstavlja mjerodavan parametar kada govorimo o turističkom prometu na nivou Crne Gore o čemu govore i pomenuti podaci”, navodi se u saopštenju.

Nacionalna turistička organizacija saopštila je i da je u vrijeme ekonomske recesije velika borba za što veći dio turističkog kolača i da “zemlje konkurenti u turizmu veoma često ne biraju sredstva da taj turistički talas što više zapljusne njihovu zemlju”.

“Zato je i prisutna izvjesna antipropaganda, međutim uprkos tome crnogorski turizam se odvija blagom uzlaznom linijom i možemo sa puno optimizma gledati na ovogodišnju turističku sezonu, o čemu svjedoče i pozitivni rezultati ostvareni u prvom dijelu godine”, navodi se u saopštenju.

 

NV / Beta

Oznake: >

Na vrh