U Domu OS BiH u Sarajevu počeo Simpozij vojne psihologije

2. Mar 2017. | 20:15 | NV
vojska-bih

Peti kongres psihologa Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem počeo je u Sarajevu, a  održava se na dvije lokacije hotel Europa i Dom Oružanih snaga BiH.

Kongres  se održava u organizaciji saveza društava psihologa Bosne i Hercegovine – Društva psihologa u Federaciji BiH, Društva psihologa Republike Srpske i Društva psihologa Brčko distrikta.

U okviru Petog kongresa psihologa Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem po prvi  put u našoj zemlji  organiziran je Simpozij vojne psihologije koji će trajati od 02.- 03.03.2017.godine,  gdje će se pored predstavnika BiH predstaviti  i stručnjaci iz evropskih zemalja kao što su Kraljevina Norveška i Kraljevina Danska, te stručnjaci iz oblasti vojne psihologije iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Republike Makedonije.

Psiholog OS BiH Vesna Ležaja otvorila je Simpozij vojne psihologije i predstavila programske inicijative , MO/OS BiH sustav brige o mentalnom zdravlju i program pripreme i praćenja vojnika u mirovne misije. Također, govorila je o dosadašnjim uspjesima koji su postignuti u periodu od 2013. godine pa do sada, što uključuje više od 5 000 različitih aktivnosti, te rad sa više od 7 000 osoba.

 

NV

Na vrh