U nekadašnjem kinu Igman ponovo će se prikazivati filmovi

23. May 2017. | 23:18 | NV
kino(2)

Općina Ilidža kupila je kino projektor u vrijednosti 124.875, 47 KM, koji će biti instaliran u objektu  bivšeg kina Igman, ulica Hrasnička cesta 8. Sporazum o regulisanju međusobnih  prava i obaveza u vezi s korištenjem sistema kino projekcije potpisali su načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski i rekreacioni centar Ilidža Sead Kulović.

“Nadam se da će nekadašnje kino postati ponovo mjesto susreta ljubitelja filma. Posjetioci će uživati u projekcijama najnovijih filmskih ostvarenja, a posebnu pažnju trebalo bi posvetiti dječijim filmovima. Nadam se da će ova pozitivna novina na Ilidži dobiti simpatije Ilidžanaca koji će dolaziti i uživati. Prostor kina koristit će se i dalje za organizaciju kulturno-zabavnih i umjetničkih sadržaja”, rekao je načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić.

“Zahvaljujemo se Općini i načelniku koji su imali razumijevanja i obezbijedili novčana sredstva za ovu opremu. JU KSiRC organizirat će se komercijalne projekcije po cjenovniku koji će donijeti Upravni odbor JU KSiRC, uz saglasnost načelnika istovremeno poštivajući sve zakone kojim se reguliše ova oblast”, izjavio je direktor Kulović.

 

NV / NAP

Na vrh