U ponedjeljak razgovor Radne grupe SDA sa četvoricom zastupnika iz Državnog parlamenta

24. Dec 2016. | 15:40 | NV
cetvorka(6)

Radna grupa SDA koju čine zamjenik predsjednika Adil Osmanović i potpredsjednici Denis Zvizdić, Safet Softić i Asim Sarajlić održat će u ponedjeljak sastanak sa četvoricom državnih zastupnika koji su napustili Klub SDA u PD PS BiH, potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria.

Tako će u ponedjeljak Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Senad Šepić i Salko Sokolović pokušati prevazići probleme te donijeti konačnu odluku da li će ostati dio Kluba SDA, odnosno vratiti se, ili će formirati svoj klub.

Osmanović je u intervjuu za Oslobođenje kazao da sa četvoricom poslanika treba razgovarati na korektan i prefinjen način jer oni nose SDA duboko u srcu i duši.

“Poznajući ih, oni se ne mogu zastrašivati, ne može im se prijetiti. On samo žele da se na otvoren način razgovara. Ubijeđen sam da sve ono što iznose Mehmedović i druge kolege to čine isključivo za dobrobit SDA”, kazao je Osmanović.

Zamjenik predsjednika SDA također je potvrdio da kritike četvorice zastupnika imaju mjesta posebno u dijelu organizacije Kongresa i načina izbora rukovodstva.

“Vrh stranke će prihvatiti tako dobronamjerne prjedloge koji dolaze od četvorice poslanika”, kazao je Osmanović te dodao da na posljednjem Kongresu (maj 2015.) snažni, sposobni i principijelni ljudi koji su osnivali SDA nisu prošli u rukovodstvo i da se zbog toga dešavaju ovakve stvari.

 

NV / nap.ba

Na vrh