U Splitu održan Zimski bacački kup na kojem su nastupili predstavnici BiH

27. Feb 2017. | 22:38 | NV
150209109

Uporedo sa Balkanskim prvenstvom koje je održano u Beogradu, u Splitu se održao Zimski bacački kup na kojem je nastupilo i nekoliko predstavnika Bosne i Hercegovine. Bh. predstavnici su ovim takmičenjem najavili dobru sezonu s obzirom da su u nekim kategorija ostvarili rezultate koji su približni državnim rekordima.

U seniorskoj kategoriji u bacanju kugle i diska su nastupili atletičari banjalučkog Borca. Aleksandar Novaković u bacio je kuglu 16,33 metra, te je ostvario treći najboji rezultat na ovom takmičenju u svojoj grupi. Zlatan Seranić u disk je bacio 47,04 metra.

Mladi Sarajlija, Jasmin Mujezin, nastupio je u bacanju kugle i diska u juniorskoj kategoriji. U obje discipline imaju je najbolje rezultate u poređenju sa konkurentima. Kuglu je bacio 14,90m, a disk 45,77m.

Učesnik Svjetskog prvenstva za mlađe juniore u Nairobiju, Nermin Štitkovac, nastupio je u kategoriji mlađih juniora u dvije discpline, bacanje kugle i diska. Ostvario je ubjedljivo najbolje rezultate. Kuglu je bacio 17,98 m, a disk 57,29 m. Drugi bh. predstavnik, Banjalučanin, ostvario je drugi najbolji rezultat u bacanju koplja hicem dužine 46,15m.

U kategoriji dječaka u bacanju koplja, nastupio je Lula Ivičić. Hicem od 28,06 m zauzeo je osmu poziciju.

 

NV

Na vrh