U Srebrenici napadnuta Munira Subašić: Oštećen automobil, policija traži izvjesnog taksistu u Meganu

4. Jul 2017. | 19:06 | NV
munira(5)

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice“ napadnuta je u Srberenici, tačnije u Potočarima ispred centra gdje su prostorije udruženja, potvrdila je Subašić za novinsku agenciju Patria.

Ona je ispirčala da je izvjesni taksista vozeči se u automobilu Renault Megane kada ih je vidio bacio veliki kamen prema njihovom automobilu, te je i oštetio vozilo. Oštećeni automobil je u vlasništvu  Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

“Nismo uspjeli zapisati tablice. Osjećamo se grzno. Policija vrši uviđaj. Ne znam ko je napadač, i ne znam šta da kažem za ovaj vandalski čin”, kaže Subašić.

Ona je zajedno sa Šuhrom Sinanović obilazila danas majke povratnice koje će ove godine vršiti ukop svojih najmilijih, a nakon što su identificirana tijela njihovih sinova, muževa…Inače, do sada je dientifikovano 70 tijela koji će biti ukopani 11. jula.

“Mi smo bile u Centru, auto je naišo i vidjela sam da je taksista. Osjećaj je grozan i poniženi smo na mjestu gdje naši najmiliji počivaju svoj san”, kazala je Subašić, dodajući da se nada da će policija idetifikovati brzo napadača.

 

NV / NAP

Na vrh