Magazin>>

U većem dijelu zemlje će padati snijeg ili susnježica, na jugu kiša

25. Feb 2017. | 07:21 | NV
vremenska_kisa08

Danas će u ranim jutarnjim satima u većem dijelu zemlje će padati snijeg ili susnježica, na jugu kiša. Prestanak padavina u jutarnjim satima prvo u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Sredinom dana se očekuje prestanak padavina u zapadnim i centralnim područjima Bosne. Na istoku Bosne od sredine dana prema poslijepodnevnim satima može padati slaba susnježica ili snijeg. U Hercegovini veći dio oblačno sa kišom, na planinama i sa snijegom. Poslije podne u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar, koji će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U Sarajevu oblačno, prije podne sa slabim snijegom ili susnježicom. Krajem dana postepeno smanjenje oblačnosti. Temperatura zraka između 0 i 3°C.

 

NV / nap.ba

Na vrh