U Vogošći obilježena 72. godišnjica oslobođenja Sarajeva od okupacije i 6. april Dan Grada Sarajeva

6. Apr 2017. | 19:08 | NV
DELEGACIJA 1_1200x800

Jedan od najznačajnijih datuma u historiji glavnog grada naše zemlje, 6. april i ove godine obilježen je dostojanstveno. Na današnji dan 6. aprila 1945. godine, Sarajevo je oslobođeno od fašizma, a na isti dan 47 godina kasnije, počela je opsada Sarajeva, najduža u modernoj historiji ratovanja, koja je trajala 1425 dana.

Na lokalitetu spomenika na Đindinom brdu u prisustvu velikog broja delegacija i gostiju, te učenika OŠ „ Zahid Bručija“ i SŠC Vogošća obilježena je 72. godišnjica oslobođenja Sarajeva i Vogošće, kao i 6. april Dan grada Sarajeva.

Prisutnima su se obratili ,predsjednik udruženja SABNOR- a Refik Softić i pomoćnik načelnika za boračko – invalidsku zaštitu Općine Vogošća Zijad Kadrić koji su govorili o važnosti obilježavanja ovog datuma i čuvanja tekovina NOR- a i perioda odbrambeno- oslobodilačkog rata od 1992- 1995.

Svoje literarne radove i recitale o temi „ 6. April“ pročitali su učenici OŠ „Zahid Baručija“ Belma Ajanović, Arnes Menzilović i Faruk Imamović kojima su uručene prigodne nagrade i pokloni.

 

NV

Na vrh