Ubjedljiva pobjeda Clevelanda u četvrtoj utakmici finala NBA lige

10. Jun 2017. | 18:17 | NV
nba final fox

Iako su LeBron James i Kyrie Irving odigrali na domaćem terenu fenomenalnu partiju protiv Golden State Warriorsa, po mišljenju mnogih, sudije su obilježile meč. Suđenje je toliko bilo loše, uglavnom protiv gostujućeg tima, da je utakmicu Fox Sports uporedio sa onim iz 2002. godine, kada su u finalu Zapadne konferencije igrali Los Angeles Lakersi i Sacramento Kingsi, a o kojoj je se godinama raspravljalo. Ipak, novinar Fox Sportsa smatra je sinoćnju utakmicu teško da se može porediti sa pomenutom iz 2002. godine.

Konačni rezultat od 137:116 za Cavalierse govori koliko je težak poraz gostima nanijet, posebno ako se uzme u obzir da je domaći tim u prvoj četvrtini dao 49, a na poluvremenu 86 poena, što je rekord NBA doigravanja. Ne smijemo zaboraviti da je ova ekipa Golden State Warriorsa jedna od dominantnijih ekipa u historiji lige, ali nikada ni oni nisu uspjeli ubaciti toliko poena u doigravanju, čak ni najslabijim ekipama.

Pomenuti James i Irving igrali su odlično. James je za 41 minutu na terenu ubacio 30 poena i tome dodao 11 asistencija i 10 skokova. Za isto toliko vremena na terenu Irving je ubacio 40 poena i tome dodao 7 skokova i 4 asistencije. Love je dodao 23, a Smith 15.

Kod gostujućeg tima najbolji je bio Kevin Durant sa 35 poena, a tome je dodao 4 skoka i 4 asistencije. Draymond Green je dodao 16 poena i 14 skokova, Stephen Curry 14 poena i 10 asistencija, a Klay Thompson je ubacio 13 poena.

Ukupan rezultat u seriji je 3:1 za Warriorse, a upravo će oni biti domaćini naredne utakmice, koja će se igrati 13. 06.

 

NV / foto Fox Sports

Na vrh