Učenici OŠ “Stari Ilijaš” svečano obilježili treću godišnjicu postojanja i rada svoje škole i u rad pušten novizgrađeni lift

3. Mar 2017. | 15:51 | NV
foto 3

Učenici i nastavno osoblje OŠ “Stari Ilijaš” u utorak su obilježili treću godišnjicu postojanja i rada ove obrazovne ustanove, a tom prilikom u školi je u rad pušten novoizgrađeni lift za učenika s poteškoćama Farisa Herića. Svečanosti je prisustvovao i i ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović.

Ova škola je krajem prošle godine pokrenula projekt izgradnje lifta kako bi se učeniku Farisu, koji pohađa nastavu po prilagođenom nastavnom planu i programu, olakšalo školovanje i kretanje u školi. Cijeli projekt koštao je 30.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđena preraspodjelom budžeta Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i uz finansijsku pomoć Općine Ilijaš i donatorske firme.

U znak zahvalnosti za podršku tom i drugim značajnim projektima za rad ove obrazovne ustanove, ministru Kazazoviću i općinskom načeniku Akifu Fazliću su ovom prilkom uručene zahvalnice.

“Ovo je bila prilika da zajedno proslavimo i Dan nezavisnosti BiH i Dan naše Općine”, istakao je direktor škole Mahir Dević.

Po njegovim riječima, Osnovna škola “Stari Ilijaš” je nova, savremeno opremljena škola, koja radi po evropskim standardima i veliku pažnju posvećuje inkluzivnim procesima u obrazovanju. Za to je nedavano dobila i certifikat ISO 9001:2015. , na što su posebno ponosni.

NV

Na vrh