Uhapšena dva uposlenika KPZ-a, u ćeliji bjegunca pronađena dva uništena mobitela

4. Sep 2017. | 10:54 | NV
tuzilastvo(54)

Tužilaštvo KS izdalo je saopćenje nakon bijega Amela Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka koji se dogodio u nedjelju u 14:25 sati, piše agencija Patria.

MUP KS dojavu o događaju dobio je u 14:30 sati.

Nakon toga, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva KS policijski službenici MUP-a KS uz asistenciju pripadnika SIPA-e obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu “Miljacka“. Nakon što je Tužilaštvo KS dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, izvršeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste uposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila.

Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni uposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana, u ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata. Dva uposlenika KPZ-a lišena su slobode. Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu.

Inače, u toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su tokom jučerašnjeg dana bili na radnom mjestu u KPZ-u. Za Amelom Sejfovićem i pomagačima intenzivno se traga.

 

NV / NAP

Na vrh