Uskoro počinje “Frontal blog challenge“: Besplatna obuka za blogere u BiH

10. Aug 2017. | 17:48 | NV
38442

Internet portal Frontal, zajedno sa partnerima organizuje prvu specijalizovanu besplatnu obuku za blogere u Bosni i Hercegovini. O građanskom i političkom aktivizmu na internetu i društvenim mrežama, stvaranju viralnog sadržaja, PR krizama i njihovom rješavanju, blogu i profitu, affiliate i content marketingu, SEO i web analitici govoriće najeminentniji stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i regije.

“Frontal blog challenge“ je jedinstvena prilika koja će omogućiti aktivistima iz nevladinog sektora, ličnostima iz javnog života Bosne i Hercegovine koji se bave društveno-odgovornim temama, studentima i neafirmisanim, malim, lokalnim online medijima da tokom višednevnih radionica i obuka nauče kako da efikasno građanski aktivizam i društveno odgovaran rad prenesu u svijet online medija i društvenih mreža.

Internet portal Frontal je još 2009. godine među prvima u Bosni i Hercegovini i regionu prepoznao važnost i značaj blogova.

Glavni predavač i mentor na projektu je Dragan Varagić – bloger, internet strateg i konsultant te vodeći regionalni stručnjak u svijetu internet savjetovanja u primjeni interneta u promotivne ali i poslovne svrhe. Varagić će uputiti polaznike kako se pokreće blog ili kako već postojeći unaprijediti i iskoristite puni potencijal bloga za promociju različitih aktivnosti.

Predavači su i Marko Rakar, bloger, aktivista i konsultant za komunikaciju na internetu, Dragana Đermanović, blogerka, biznis konsultantkinja, preduzetnica i “žena decenije“ odlukom Međunarodnog ženskog ekonomskog foruma, Hana Kazazović, najuspješnija bosansko-hercegovačka blogerka i brojni drugi najpoznatiji domaći i regionalni blogeri koji će polaznicima prenijeti svoja znanja i iskustva.

Program obuke, smještaj na seminarima i rad sa mentorima će biti besplatan a za najuspješnije polaznike će biti obezbjeđena nagrada u vidu stručne pomoći za izradu blog platforme. Polaznici će naučiti sve o svijetu blogosfere i online medija, a po završetku obuke će raditi i završni test. Učešće na obuci za odabrane polaznike je besplatan.

Svi zainteresovani za učešće na “Frontal blog challenge-u“ će se moći prijaviti putem obrazca za prijavu koji će biti objavljen tokom augusta na portalu Frontal.

 

NV

Na vrh