Uspješni MMA borac Adi Alić odmara u Sarajevu: Bosna je bila i ostala moja domovina

1. Mar 2017. | 15:02 | NV
alic sarajevo

Dvadesetsedmogodišnji Sarajlija Adi Alić koji više od dvije decenije živi u Americi veoma je poznato ime u svijetu MMA boraca i borilačkih sportova. Alić je borac koji je član American TOP Teama (ATT), te nastupa pod američkom zastavom i brojni stručnjaci u borilačkim sportovima predviđaju mu uskoro odlazak u UFC.

“Već tri godine sam član American TOP Teama i polako, ali sigurno ostvarujem svoje ciljeve u ovom veoma zahtjevnom sportu. Naravno mnogo mi pomaže činjenica da imam odlične uslove za treniranje i tim stručnjaka, koji predvode Kami Barzini, Mike Brown, Katel Kubis, koji je odrastao sa Andesron Silvom. Naravno tu je i moj menadžer Narcis Mujkić. Velika podrška su mi roditelji Meho i Ismeta Alić, brat Adnan, rođak Armin i mnoga druga rodbina i prijatelji. Roditelji su bili u početku protiv da treniram borilačke sportove, ali vremenom su promijenili mišljenje”, kaže Adi Alić.

Ipak, da ne zaboravlja zemlju svog rođenja Alić je pokazao i u Moskvi. Adi se nedavno u Rusiji borio protiv Alexandera Matmuratova, a u ring je izašao u zanimljivoj opremi. Naime, njegov šorc krasili su ljiljani, a Alić je tokom meča moskovskoj publici pokazao i šal BiH. Inače, Matmuratov, prvak svijeta u karateu 2013. godine,  je slavio u ovoj borbi iako je Alić po ocjenama mnogih bio bolji…

“Bosna je bila i ostala moja domovina. Najveća podrška mi je kada na tribinama vidim bosansku zastavu. Zbog toga sam odlučio da moju upremu u budućnosti krase ljiljani. Posebno mi je drago što sam nakon Moskve došao u glavni grad BiH i što sam tu za dan nezavisnoti jedne nam i jedine domovine. Atmosfera u Sarajevu je danas posebna. Svi Bosanci i Hercegovci znaju koliko su naši rodbina i prijatelji dali da bi danas mogli slaviti ovaj poseban dan. Hvala im na svemu i nikada nećemo zaboraviti šta su za nas uradili”, nastavlja Alić.

Adiju je posebno drago što je imao priliku da se upozna sa Denisom Stojnićem, najuspješnijim našem borcem u MMA.

“Denis je ostavio veliki trag u MMA sportu. Sigurno je da će i narednih godina nastaviti sa uspješnom karijerom. On je prvi Bosanac koji je nastupio u UFC-u i to nije mala stvar. Nadam se da će i meni to poći za rukom vrlo brzo”, kaže Alić.

Na  ovome linku možete pogledati nekoliko video zapisa o našem borcu.

 

NV

Na vrh