Uz veliku podršku navijača Željo remizirao sa Krupom

14. May 2017. | 20:31 | NV
bekric

Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola Lige za prvaka remizirali sa Krupom 1:1. Željezničar je do vodstva došao golom Samira Bekrića, dok je Krupa izjednačilau drugom poluvremenu, piše Patria.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stanić – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Bekrić, Zakarić – Lendrić. Za domaće su igrali: Kutić – Vuković, Kartal, Aleksić, Jašarević – Milutinović, Redžić – Barić, Milanović, Ljubenović – Koljić.

Željo je ofanzivnu igru krunisao u 30. minuti. Nakon dubinskog dodavanja Samir Bekrić izlazi pred gol Krupe i sjajnim lob udarcem pogađa mrežu domaćih za veliko slavlje oko 1.000 navijača Plavih. Marković je u 37. minuti sa distance šutirao visoko preko gola. Nakon tog pokušaja, zbog povrede, S. Stevanovića je zamijenio Stojanović. Minut poslije je Koljić zaradio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Plavih od 1:0.

U četvrtoj minuti drugog dijela, nakon ubačaja sa strane, Aleksić skače i glavom šutira pored našeg gola. U narednom napadu i Jašarević pokuašava, njegov udarac sa 20 metara odlazi pored gola Plavih. Mirković je u 57. minuti zamijenio Milanovića, dok je Crnov ušao u igru umjesto Zakarića. Stojanović je u 59. minuti zaradio žuti karton.

Domaći su poravnali u 60. minuti. Pritisak Krupe od početka drugog dijela je krunisao Stefan Barić sjajnim golom. U narednom napadu Lendrić šutira pored gola. Bogičević je u 64. minuti dobio žuti karton.

Igrala se 66. minuti kada je Bekrić ubacio iz prekida, a udarac M. Stevanovića odbranio Kutić. Kjosevski je u 70. minuti spasio svoju mrežu sjajnom intervencijom nakon udarca Mirkovića sa 10 metara.

Redžić u 76. minuti šutira sa distance preko našeg gola. U 79. minuti Boccaccini je zaradio žuti karton.

Nikolić je u 81. minuti zamijenio Blagojevića. U 90. minuti nevjerovatan promašaj Koljića kada se našao u našem kaznenom prostoru neometan, ali je šutirao pored gola. U sudijskom vremenu Perić je zamijenio Koljića.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Sarajeva. Derbi na Koševu počinje u 17 sati.

 

NV / NAP

Na vrh