Magazin>>

Vedad Ibišević je pravi ambasador Bosne i Hercegovine

14. Apr 2017. | 18:41 | NV
Ibisevic-Fikic-Plattenhardt-Skjelbred

Vedad Ibišević, bh. reprezentativac i kapiten berlinske Herthe, jedan je od velikih promotora naše zemlje i njene kulture. Tako je nedavno kolege iz kluba okupio na svečanoj večeri u duhu tradicionalne bh. kuhinje.

Ibišević, Marvin Plattenhardt, Per Ciljan Skjelbred, ali i ostali igrači koji čine prvi tim Herthe, uživali su u tradicionalnim bosanskim specijalitetima u najboljem restoranu naše domaće hrane “Sarajevo Inn Grunewald”, koji osim Bosanaca okuplja i poznate Nijemce i goste iz cijele Evrope.

Prvotimci berlinskog kluba u ugodnom ambijentu koji kroz zanimljive detalje nosi pečat naše kulture, uz bosanska jela i prepoznatljive slastice, u društvu odličnog domaćina, vlasnika restorana Mirsada Fikića najviše su razgovarali o fudbalu, ali i čuli najinteresantnije i najljepše priče o Sarajevu i Bosni i Hercegovini, zbog čega su izrazili i želju da u skorijoj budućnosti posjete našu zemlju, o kojoj su, kako su naglasili, i ranije čuli sve najbolje.

Također, bili su oduševljeni novim raznovrsnim okusima hrane koju su probali po prvi put, naročito kuhanim i jelima sa roštilja, no nisu ostali ravnodušni ni na naše tradicionalne kolače.

 

NV

Na vrh