Velimir Ilić: Politika SNS je pogubna za Srbiju

4. Feb 2017. | 22:38 | NV
26-01-VELIMIR-FOTOGRAFIJE

Predsjednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić rekao je danas u Čačku da ne podržava Vladu Srbije koju vodi premijer Aleksandar Vučić “jer nije u skladu s demokratijom”, prenosi Beta.

“Politika Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandara Vučića je pogubna za Srbiju. To je politika ili mi, ili ništa. To je politika koja Srbiju vraća unazad, u režim koji smo imali nekada davno, ali i on je bio blaži od današnjeg”, ocjenio je Ilić na konferenciji za novinare u Čačku.

On je oštro kritikovao rad Vlade Srbije i premijera Vučića za koga je rekao da “Srbiju vodi u mračno doba”.

“Žalosno je što premijer Srbije dozvoljava da ljudi iz SNS i njegov rođeni brat vrbuju i ucenjuju ljude da bi potpisali lojalnost Vučiću, žalosno je što premijer svaki dan i svako večer na TV, priča sam sa sobom, i sve zna od veterine do izgradnje puteva, žalosno je da u Vladi nema nijednog inžinjera, žalosno je što član Zemunskog klana sjedi u Vladi i niko ne smije da kaže otkud on tamo, žalosno je da neko objavi izvještaj o Koridorima koji krije u fijoci i niko ne smije da kaže da li je on tačan”, rekao je Ilić.

Ocjenio je da, kad neko javno kritikuje rad Vlade, kao što je on uradio, “odmah kreće hajka na njega”.

Illić je još rekao da je na početku vjerovao Vučiću, da je od njega mnogo očekivao, ali da se razočarao i izgubio povjerenje u njega.

Ilić je protekle sedmice na konferenciji za novinare pokazao fotografiju na kojoj je ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa, kako Ilić tvrdi, “članovima zemunskog klana pored bazena u Šilerovoj ulici”.

On je zatražio ostavku Lončara zbog  pomenutih fotografija.

 

NV / Beta / foto tvtelemark.rs

Na vrh