VIDEO: Kako je Amel Sejfović pobjegao iz KPZ Sarajevo?

27. Sep 2017. | 12:20 | NV
amel_sejfovic_bijeg_kpz_sarajevo_prtscr

Snimak bijega Amela Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo objavljen je u emisiji Mreža Federalne televizije, piše agencija Patria.

Podsjećamo, Sejfović je 3. septembra iskoristio vrijeme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u dijelu zatvora gdje se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio čuvarima da otvore vrata, a onda je iz pištolja u vrata ispalio nekoliko hitaca.

Još uvijek se traga za osobom koja je na motoru čekala Sejfovića nakon bijega iz KPZ. U pritvoru je osam osoba od čega su tri uposlenici KPZ Sarajevo.

Amelu Sejfoviću traje sudski postupak zbog pljačke poslovnice Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine kada je prilikom bijega i razmjene pucnjave plajčkaša i zaštitara smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

U optužnici koja je potvrđena 28. aprila 2016. godine u Tužilaštvu KS-a, a kojom se Sejfović tereti za najteža krivična djela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke, navodi se kako su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke banke na Ilidži, Sejfović i ostali su udarali radnike, te su ih natjerali da otvore sefove iz kojih su uzeli oko 300 hiljada maraka. Zbog toga su nekoliko dana prije akcije kupili automobil i pancire.

Snimak njegovog bijega iz KPZ-a možete pogledati ovdje.

 

NV / NAP

Na vrh