Vlada KS proglasila uređenje nordijskih staza i pratećih sadržaja na Bjelašnici i Igmanu projektom od javnog značaja

13. Oct 2017. | 19:11 | NV
eyowf_2019

Vlada Kantona Sarajevo je na 98. sjednici proglasila “Uređenje nordijske staze i pratećih sadržaja za održavanje EYOF-a” na Bjelašnici i Velikom polju na Igmanu projektom od javnog značaja za Kanton Sarajevo.

Organiziranje Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF 2019, kao jednog od najznačajnijih sportskih projekata koje imamo priliku realizovati nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, podrazumijeva poduzimanje niz aktivnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ranije je Vlada Federacije BiH donijela Odluku o proglašenju organiziranja EYOF-a 2017. godine, a čija je organizacija poslije prolongirana za 2019. godinu, i trku FIS-a od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine te je u skladu s tim obezbijedila odgovarajuća finansijska sredstva za realizaciju ovih sportskih projekata.

Također, potpisan je Sporazum o saradnji između univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo i firme “EYOF 2019“ d.o.o.

U cilju provođenja pripremnih aktivnosti za uspješnu organizaciju EYOF 2019 neophodno je da KJP “ZOI ’84” realizuje navedeni projekt koji je Vlada KS proglasila projektom od javnog značaja za Kanton Sarajevo, saopćeno je iz KS.

 

NV

Oznake:

Na vrh