Bh. razglednica>>

Vodopad Kravice vrvi od gostiju, ljepota slapova i zelenilo ostavljaju bez daha

30. Jul 2017. | 16:07 | NV
kravice(4)

Vodopad Kravice u ljetnim mjesecima jedno je od najposjećenijih turističkih destinacija u BiH. Vikendom ovo mjesto posjete hiljade gostiju, a turisti dolaze iz svih dijelova svijeta. Posljednjih godina najviše je onih iz zemalja Bliskog istoka koji uživaju u ljepoti vodopada, zelenilu, hrani, piše agencija Patria.

Vodopad Kravice udaljen je 40 km od Mostara i nastao je na području gdje se rijeka Trebižat dijeli, stvarajući  veličanstveni vodopad visine od 30 metara.

Veliki broj gostiju dolazi iz Slovenije koji su oduševljeni slapovima. Iako je visoka temperatura zraka, temperatura vode je 22 stepena Celzija. No, brojnim kupačima to ipak ne smeta.

Mila iz Kranja već nekoliko godina redovna je gošća u BiH.

“Kupamo se, uživamo, obilazimo zanimljive lokacije. Danas ćemo u Mostar da pratimo skokove, moguće je da odemo i do Sarajeva. Voljeli bismo da vidimo kako grad živi kada je Sarajevo Film Festival”, kaže Mila.

Turistima koji žele puni ugođaj, nudi se plovidba rijekom Trebižat kajacima i katamaranima.

Husein iz Kuvajta prvi je put na Kravicama. Kaže ne može opisati ljepotu koju vidi. Fotografiše i najmanji detalj.

“Sretni ste što ovo imate. Mi volimo vašu prirodu, zelenilo, vodu, planine. Možete to dobro unovčit”, kaže Husein.

Brojni ugostitelji zadovoljno trljaju ruke. Povećane su cijene hrane i pića. Tako ne možete naći jeftiniji sladoled od 3 KM, a sama cijena ulaska u područje vodopada je 6 KM.

NV / NAP

Na vrh