Vogošća: Provedena ekološka akcija “Čista i lijepa Vogošća”

6. May 2017. | 17:34 | NV
POSUMLJAVANJE_1200x800

Povodom Dana planete Zemlje u općini Vogošća je i ove godine održana ekološka akcija “Čista i lijepa Vogošća”. Akcija je prvobitno bila planirana u subotu 22.aprila, ali zbog loših vremenskih uslova je odgođena za 6.maj.

Organizator sedme po redu Akcije “Čista i lijepa Vogošća“ je Općina Vogošća, a cilj je, prije svega, razvijanje ekološke svijesti i svjesnosti o važnosti očuvanja životne sredine.

Akcija je počela već u petak 5.maja kada su učenici vogošćanskih škola i polaznici vrtića uređivali svoja dvorišta, a danas je provedena glavna akcija uz postrojavanje na stadionu „Hakija Mršo“.

Oko 1.000 članova vogošćanskih sportskih klubova, udruženja, političkih partija, uz pomoć i doprinos vogošćanskih privrednika, uzelo je učešće u akciji. Učesnici su čistiti na petnaest lokacija u svih osam mjesnih zajednica. I ove godine su članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola vršilii pošumljavanje i to na području Jošaničkog potoka, u blizini lovačkog doma. Ukupno je zasađeno 1 500 sadnica.

Svoj doprinos u čišćenju Vogošće dala su i Kantonalna javna komunalna preduzeća.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i Kenan Alikadić direktor JU KSC Vogošća, su u parku ispred upravne zgrade KSC Vogošća zasadili drvo, nakon čega je upriličen zajednički ručak i druženje učesnika akcije u odmaralištu Crvenog križa u Jošaničkom potoku.

 

NV

Na vrh