Magazin>>

Vučić i Vulin na zidu kancelarije inspektora za rad u Čačku

22. Sep 2017. | 20:20 | NV
rse

Osim ljubaznih inspektora za rad, građane i privrednike koji posećuju njihovu kancelariju u centru Čačka sa zida odnedavno dočekuju i dva nasmijana Aleksandra, predsjednik Srbije Alekandar Vučić i njegov imenjak, ministar odbrane Vulin, piše Radio Slobodna Evropa, prenosi NAP.

Njihova dva velika portreta postavljena su na inicijativu koordinatora inspekcije rada Moravičkog okruga Vladimira Radosavčevića.

U odluci da okači ove fotografije on ne vidi čin idolopoklonstva, kako su glasili prvi komentari na njegov gest.

“Ja to gledam na potpuno drugi način. To je slika šefa države i slika ministra koji je vodio Ministarstvo za rad”, rekao je Radosavčević.

On je tako postao državni službenik u Srbiji koji je preduzeo korak čije je samo predlaganje prije nešto više od mjesec dana podijelio javnost i inspirisao mnoge tamošnje satiričare.

Naime, sam Aleksandar Vulin je, ubrzo nakon što je preuzeo funkciju ministra odbrane, izašao sa prijedlogom da u vojnim objektima postavi Vučićevu sliku.

Postavljanje fotografija državnih predsjednika u institucijama nije neuobičajena ni u mnogim demokratskim državama, ali s obzirom na energiju s kojom vladajuće snage u Srbiji grade kult Aleksandra Vučića nikoga nisu iznenadile rasprave koje su uslijedile.

 

NV / NAP / foto RSE

Na vrh