Vučić: Nije trebalo da čekaju 10 dana da bi rekli da traže moju smjenu

10. Apr 2017. | 23:04 | NV
aleksandar-vucic

Premijer i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uvečer da su učesnici “Protesta protiv demokratije”, konačno večeras rekli šta hoće i da nije trebalo da “čekaju deset dana da bi rekli da traže njegovu smjenu”.

“Neki političari danas žele da uvedu novi princip ako nam se nešto ne sviđa mi ćemo to rješiti na ulici. Na ulici nećete rješiti ništa”, rekao je Vučić u prvom intervjuu elektronskim medijima u Srbiji poslije predsjedničkih izbora i dodao da neko želi da uvede Srbiju u dugoročnu nestabilnost, a da on to neće dozvoliti.

“Ništa im nije dovoljno, jer sve mora da se rasturi, da se Srbija rasturi, šta god radili  ne dam im da se rasturi Srbija. Znao sam ko im je meta, uvijek kažem da ću zaštiti stabilnost Srbije, zato na demonstracijama nema policije, nema nikoga da ih ometa, radite šta hoćete…,” rekao je Vučić.

“Hoćemo da smjenimo Vučića, hoćemo da ukinemo demokratiju… to je odmah trebalo da kažu a ne da čekaju deset dana da im neko to smisli, pa da (predsjednički kandidat Saša) Janković može da to da traži…”, rekao je Vučić.

Neke mlade ljude su pokušali da zloupotrebe u političke svrhe, rekao je Vučić i dodao da su
građani Srbije večeras, kada je bilo i najmanje učesnika protesta, došli do onoga što je stvarno suština za proteste.

Rekao sam ranije, pred izbore, da će pokušati da sprovedu “makedonski scenario” i čekao sam da do toga dođe, došao je dan kada su imali pravo da traže uvid u izborni materijal, naveo je Vučić i dodao da je RIK o izbornom procesu dobila samo 43 prigovora, što je, kako je naveo najmanje u historiji.

Prema njegovim riječima, pokušavaće se i s razaranjem parlamenta  –  “zato nisam u stanju da u potpunosti isključim mogućnost vanrednih izbora, jer u haosu nije moguće raditi”.

Vučić je rekao da svako ko obmanjuje narod mora da snosi posljedice, te da se sve vidjelo odmah jer mu protivkadati nisu čestitali na pobjedi.

Bilo bi me sramota da ne čestitam nekome ko je dobio više od 1,5 milion glasova od mene, rekao je Vučić i dodao da mu je do danas samo nekoliko od ukupno 11 protivkandidata čestitalo na pobjedi.

 

NV / Beta

Na vrh