Vučić za sedam dana donosi odluku u prijevremenim izborima u Srbiji

12. Nov 2017. | 23:01 | NV
1(143)

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je u intervjuu za list Alo da će odluka o izborima biti poznata već u sljedeću subotu, kada će biti održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SNS-a.

“To će biti dan kada će biti donijeta konačna odluka o tom pitanju. Svjestan sam da smo vrlo blizu poraza na gradskim izborima”, ocijenio je Vučić.

Prema njegovim riječima, to ne znači da nije zadovoljan rezultatima rada SNS-a i da se neće boriti da stranka na izborima postigne što bolji rezultat.

Upitan o odnosu Srbije i velikih sila, Vučić je odgovorio da “atmosfera u kojoj Srbija vodi vanjsku i unutrašnju politiku nije nimalo laka i prosta”.

Kada ljudi vide pritiske sa raznih strana, to je, prema viđenju Vučića, “zato što predstavnici tih zemalja zastupaju interese svojih država, a ne zato što mnogo vole Srbiju”.

“Niko sem nas ne voli mnogo Srbiju, a svakako ne više od njenih građana i onih koji vode Srbiju, iako bi nerijetko željeli da kažu da mnogo bolje vide interese Srbije nego što ih vidi aktuelno rukovodstvo i njeni građani”, kazao je Vučić.

 

NV / NAP

Na vrh