Vujošević: Armeniju moramo shvatiti najozbiljnije kako bi slavili pobjedu

8. Aug 2017. | 17:48 | NV
VUJOSEVIC(1)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra protiv Armenije igra treću utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, piše agencija Patria.

Selektor naše reprezentacije Duško Vujošević istakao je na današnjoj konferenciji za medije da je Armenija jedna izuzetno jaka ekipa i da treba maksimalno oprezno ući u utakmicu.

“Ovo je veoma važan meč za nas. Armenija je zemlja koja ima najveći broj igrača koji studiraju u Americi, a u timu imaju i tri Amerikanca. U pretkvalifikacijama su savladali Slovačku i Švedsku tako da dolaze sa velikim samopouzdanjem. Igraju pred punim tribinama i nadam se da će u Skenderiji vidjeti punu dvoranu. Radi se o kvalitetnom sastavu koji je dosta kvalitetniji nego od toga što mu ime govori”, kazao je Vujošević.

Selektor je istakao kako je zadovoljan angažmanom igrača u prethodne dvije utakmice protiv Švedske i Slovačke.

“Kratko smo zajedno da se može reći da smo odradili jedan vrhunski posao. Zadovoljan sam entuzijazmom sa kojim su momci radili, što se prenosi kroz energiju i borbenost u svakoj utakmici. To nije uvijek perfektno zbog njihove mladosti, ima oscilacija, ali su u funkciji tima, te pokazuju želju i to cijenim”, smatra Vujošević.

Reprezentativci Obrad Tomić i Edin Atić najavili su veliku borbu za pobjedu.

“Svi dobro treniramo.  Očekujemo tešku utakmicu, koju smo ozbiljno shvatili. Nema unaprijed dobijene utakmice i pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas podrže”, kazao je Atić.

Tomić je pozvao navijače da napune dvoranu i da pomognu igračima da dođu do važne pobjede.

“Nadam se punoj dvorani što bi nam bio veliki podstrek. Kada je u trećoj četvrtini bila dobra igra, publika nas je nosila. Armenija je kvalitetna, posebno plejmejker, koji je igrao za Cedevitu. Nadam se da ćemo u odbrani odigrati dobru utakmicu, dati maksimum svih 40 minuta kako bi došli do izuzetno važne pobjede”, kazao je Tomić.

Utakmica između BiH i Armenije igra se u srijedu u 20 sati.

 

NV / NAP

Na vrh