Vujošević poručio iz bolnice: Vodit ću BiH makar s jednom nogom, nek dušmani ne brinu

22. Aug 2017. | 17:20 | NV
vujosevic(2)

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hecegovine Duško Vujošević primljen je na Vojno medicinsku akademiju u Beogradu zbog boljeg uvida ljekara u njegovo zdravstveno stanje, prenosi agencija Patria.

Vujošević je za beogradski Kurir potvrdio da je primljen u bolnicu, ali ne zbog pogoršanja stanja, kako su objavili pojedini mediji, već kako bi ljekari imali bolji uvid u njegovo stanje.

“Plan je bio da odmah po dolasku u Beograd dođem na VMA, ali nije bilo potrebe da to bude baš tog dana. S druge strane, potrebno je da se sinhronizuju liječenje i tretmani. Takođe, potreban mi je mir i procjena je moja, ali i ljekara da je bolje da jedan dio vremena provedem ovdje. Želim da se što prije izliječim i to idem dobrim putem. Nije tačno da sam na VMA zbog pogoršanog stanja, vidio sam neke natpise, ali mogu da pišu šta hoće”, kazao je selektor naših košarkaša.

Dodao je kako će se sigurno vratiti na klupu reprezentacije, makar na jednoj nozi.

“Vodiću Bosnu i Hercegovinu makar i s jednom nogom. Neka ne brinu dušmani”, poručio je Vujošević iz beogradske bolnice.

Podsjećamo, zbog zdravstvenih problema selektor Vujošević morao je napustiti reprezentaciju i nije vodio igrače u pobjedi protiv Armenije u zadnjem kolu pretkvalifikacija za SP.

 

NV / NAP

Na vrh