Vujošević: Švedska je ozbiljan protivnik, važnost utakmice nam je dodatni teret

11. Aug 2017. | 17:06 | NV
vujosevic(2)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici igra četvrtu utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, piše agencija Patria.

Protivnik naše selekcije je Švedska, a pred meč sa Šveđanima u Zenici je održana konferencija za medije.

Selektor naše košarkaške reprezentacije Duško Vujošević je rekao da je postao stereotip govoriti da je utakmica važna, jer je svaka važna, u svakoj je pobjeda jedino ono što se računa.

“Švedska ima vrlo ozbiljan sastav, nekoliko igrača koji igraju u profesionalnoj evropskoj košarci i u svakom slučaju su vrlo ozbiljan protivnik. Važnost utakmice će biti jedan dodatni teret koji ćemo pokušati artikulisati kroz stvari koje pomažu da se dobije utakmica”, kazao je Vujošević.

Vujošević je kazao kako su do sada pobjede slavile uglavnom domaće selekcije, te da bi prvo mjesto u grupi mogao osvojiti onaj ko ostvari pobjedu u gostima.

Jedna od najvećih prednosti Švedske reprezentacije je ta što ih s klupe predvodi Sarajlija Vedran Bosnić, koji do u detalje poznaje našu selekciju.

“Švedska ima tačne informacije o našem kvalitetu, individualnom i timskom. Vedran Bosnić je čovjek iz Sarajeva s određenim vezama, dobro informisan, ali ni našim igračima neće faliti podataka o njihovim karakteristikama. Utakmicu će odlučiti želja i borbenost na terenu”, dodao je Vujošević.

Jedini poraz u dosadašnjem dijelu pretkvalifikacija naša reprezentacija je upisala upravo protiv Švedske na gostovanju. Naš ponajbolji igrač Alex Renfroe se nada da ćemo sutra ispraviti greške iz prve utakmice.

“Prva utakmica nije išla onako kako je trebalo, sutra ćemo odigrati mnogo bolje. Igramo na domaćem terenu, a prednost će biti publika na našoj strani. Svi smo uzbuđeni što igramo u ovom gradu. Ovo će biti teška utakmica, a ako želimo da se kvalifikujemo, možda i najbitnija”, istakao je Renfroe.

Jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi protiv Armenije Almir Hasandić je istakao da je za pobjedu protiv Švedske najbitnije da igrači sve stvari s treninga primjene na parketu.

 

NV / NAP

Na vrh