Vuk Jeremić najavio kandidaturu za predsjednika Srbije

15. Jan 2017. | 16:47 | NV
biography-vuk-jeremic

Bivši ministar vanjskih poslova Srbije i direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić izjavio je danas da je odlučio da se kandiduje za predsjednika Srbije, jer voli Srbiju i ne pristaje na njeno propadanje.

“Uvjeren sam da zajedno možemo promjeniti ovaj nazadni sistem i stvoriti dostojanstvenu, suverenu i razvijenu državu, Srbiju čiji će građani biti slobodni, sigurni i samostalni. Zemlju u kojoj se ne šapuće, već slobodno i glasno govori”, rekao je Jeremić tokom govora na skupu “Srbija u 2017” u Beogradu.

Jeremić je rekao i da će, ako bude izabran, biti predsjednik svih građana, da će se zalagati za ekonomski bolju Srbiju, povećanje izvoza i lične potrošnje, kao i da će insistirati na vojnoj neutralnosti i da će mu jedan od prvih prioriteta biti ukidanje zakona o smanjenju penzija i spriječavanje odliva mozgova.

“Ja sam spreman da svoje znanje, iskustvo i međunarodne kontakte stavim na raspolaganje svom narodu. Kandidujem se, jer volim Srbiju”, rekao je Jeremić.

On je dodao da vjeruje u Srbiju kojoj će svako moći da radi i zaradi za dostojanstven život, u kojoj će svako moći da se školuje i državu koja štiti sve građane  –  ne samo nekolicinu odabranih, kao i u zemlju u kojoj vladaju prava i u kojoj postoji socijalna pravda.

Po ocjeni Jeremića, narod u Srbiji danas teško živi, s pravom je nezadovoljan, zato što se od naroda traži da se odrekne zarada za svoj rad, “otimaju” im se penzije, a govori im se da su lijeni i neodgovorni i da zbog toga treba da se stide i mjenjaju.

“Ja se sa tim ne slažem i ne pristajem na takvo ponašanje”, kazao je Jeremić i dodao da ozbiljno treba preispitati politiku subvencija stranim investicijama.

Govoreći o odnosima u regionu, on je rekao da saradnja mora da bude mnogo “bliža i iskrenija” nego što je danas i dodao da su odnosi sa BiH od izuzetnog značaja za cijeli region.

Jeremić je rekao da Srbija treba da nastavi svoj put ka Evropskoj uniji i da treba da teži evropskom standardu, ali i da treba da njeguje odnose sa Rusijom, jer kako kaže, Srbija će u 21. vijeku uspjeti samo ako pronadje zajedničke interese sa svijetom.

On je dodao da je vrijeme da se stane na put vladavini ljudi koji su u ’90-tim godinama tražili da žrtvujemo sebe i najbliže u ratovima.

 

NV / Beta / foto vuk4sg.com/biography

Na vrh