Vulin: Zar čokoladica izaziva više zla od ustaške zastave?

8. Dec 2016. | 21:30 | NV
20161208210157_401994

Zar je moguće da će čokoladica izazvati više zla od ustaške zastave, upitao je ministar za rad Aleksandar Vulin, prenose Nezavisne novine.

On je ocijenio da su u Hrvatskoj u pitanju “džinovski koraci unazad, u najmračniju ideologiju – vraćanje ustaštva”. “Da li je moguće da se članica EU izvinjava jer dijete može da pojede čokoladicu iz Srbije”, upitao je Vulin povodom izvinjenja hrvatske predsjednice, jer su se u paketićima koje je dijelila djeci u Dubrovniku našle čokoladice iz Srbije.

Kako je rekao za RTS, hrvatska predsjednica nema potrebu da se izvini zbog ustaške zastave, polaganja vijenaca u Blajburgu i table sa ustaškim pokličom u Jasenovcu, ali se izvinjava zbog jedne čokoladice.

Vulin je dešavanja u Hrvatskoj nazvao rasizmom. “Pokušavam da budem pribran i ne odem u mržnju koju vode u Hrvatskoj zbog čega se bojim, bojim se za srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Ako možete da se izvinite za čokoladice, šta je sljedeće?”, rekao je Vulin.

Ta količina mržnje i rasizma se ne viđa ni u ratovima, istakao je Vulin i ocijenio da su u pitanju “džinovski koraci unazad, u najmračniju ideologiju – vraćanje ustaštva”. Vulin smatra i da Srbija to ne može sama da savlada, već da to mora da učini Hrvatska, a “možda i prije svega EU.”
 

 

NV / NN

Na vrh