Warriorsi na krilima Duranta poveli protiv Cavaliersa u finalu NBA lige

2. Jun 2017. | 14:11 | NV
durant igi

Kevin Duran igra svoje prvo NBA finale od 2012. godine, kada je još kao mlad igrač, zajedno sa Westbrookom i Hardenom, osjetio svu moć tadašnje ekipe Miami Heata, koju su predvodili LeBron James, Chris Bosh i Dwayne Wade.

Sinoć je Durant još jednom pokazao zašto je godinama jedan od najboljih igrača na svijetu. U ubjedljivoj pobjedi Golden State Warriorsa protiv Cleveland Cavaliersa 113:91, Durant je bio nerješiva enigma za gostujući tim. Za 38 minuta provedenih na terenu Durant je postigao 38 poena, 8 asistencija i 8 skokova, a pogađao je i asistirao uvijek kada je trebalo, preuzimajući odgovornost na sebe.

Stephen Curry je dodao 28 poena, a niti jedan drugi igrač Warriorsa nije bio sa dvocifrenim učinkom, što najbolje govori kako je dobro timski igrao Golden State.

Kod gostiju prvo ime utakmice je bio LeBron James, koji je za 40 minuta postigao 28 poena, 15 skokova i 8 asistencija. Irving je dodao 24 poena, a Love 15 poena i čak 21 skok. Jefferson je s klupe dodao 9 poena. Ostatak ekipe nije igrao na nivou koji je potreban da se zaustati Durant i društvo.

Druga utakmica u seriji se igra 05. juna, a domaćin će ponovo biti Warriorsi.

 

NV / foto Fox Sports

Na vrh