WhatsApp više neće biti besplatan za kompanije

8. Sep 2017. | 09:49 | NV
53221

Prije nekoliko mjeseci prvi se put pojavila informacija kako će WhatsApp uvesti naplatu za korporativno korištenje aplikacije. Sada je stigla potvrda, WhatsApp zaista ukida mogućnost besplatnog predstavljanja kompanija svojim potencijalnim korisnicima, klijentima ili poslovnim partnerima komunikacijom na platformi.

Cijelu priču potvrdio je jedan od čelnih ljudi WhatsAppa, Met Idema. Namjera je uvesti mogućnost, uslovno rečeno, temeljne pretplate koja bi korisnicima omogućila da kontaktiraju s kompanijama kada traže određeni odgovor, a kompanije da predstave svoje usluge ili proizvode samim korisnicima.

“Da, planiramo naplatu za kompanije koji se koriste našom aplikacijom za komunikaciju s privatnim osobama”, potvrdio je Met Idema za Fox Business.

Trenutno nije detaljnije obrazlagao kako će naplaćivati “pretplatu” za kompanije niti koliko bi ona u budućnosti mogla iznositi. Potvrđeno je i da određeni broj kompanija u Brazilu, Evropi, Indiji i Indoneziji već testira nove opcije platforme WhatsApp.

 

NV / indikator.ba

Na vrh