Magazin>>

WWF poziva sve gradove da se uključe u jubilarni Sat za planet Zemlju

13. Mar 2017. | 22:33 | NV
20850a

Suočavanje s posljedicama klimatskih promjena mora postati naša realnost, a WWF nas na to podsjeća i ove godine organizacijom desetog, jubilarnog Sata za planet Zemlju. Iz te svjetske organizacije za zaštitu prirode upućen je poziv svim gradovima da se uključe u ovu akciju te da u subotu, 25. marta, od 20:30 do 21:30 sati isključe javnu i dekorativnu rasvjetu koja osvjetljava glavne znamenitosti grada ili gradske trgove.

Globalna akcija Sat za planet Zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour, obilježiti će se na svih šest kontinenata. U WWF-u vjeruju da će ove godine sudjelovati još više zemalja nego lani kada ih je bilo 178. U Bosni i Hercegovini u akciji je sudjelovalo više od dvadesetak gradova.

Od 2007. godine Sat za planet Zemlju mobilizirao je brojna poduzeća, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7.000 gradova. WWF od samog početka provođenja ove akcije potiče pojedince da djeluju po pitanju klimatskih promjena. Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.

Najpoznatije svjetske znamenitosti ponovno će utonuti u mrak posljednje subote u martu mjesecu.

U WWF-u se nadaju da će se Eiffelovom tornju, rimskom Coloseumu ili londonskom Big Benu gašenjem javne i dekorativne rasvjete 25. marta od 20:30 do 21:30 sati pridružiti Stari most Mostar, Vijećnica Sarajevo, Banski dvori Banja Luka te Dobojska tvrđava.

 

NV

Na vrh