Zaev: Amnestije za Gruevskog neće biti

3. May 2017. | 08:44 | NV
40733

Lider SDSM i parlamentarne većine u Makedoniji Zoran Zaev izjavio je da neće biti amnestije za njegovog političkog protivnika, bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, koji je i predsjednik stranke VMRO DPMNE. “Gruevski sve ovo što pravi radi da bi trgovao za amnestiju. Amnestije neće biti. Nakon svega što se čulo u javnosti Gruevski će ići na sud. Biće nezavisni sudski sistem koji će cijeniti njegovu krivicu”, rekao Zaev, piše Beta.

Kandidat parlamentarne većine za makedonskog premijera je istakao da “bježanja od suočavanja sa pravdom nema” i podsjetio da je obećao građanima da će Makedonija biti pravna država i da će pravda i pravo da važe podjednako za sve.

Kako prenose lokalni mediji nakon ovog intervjua Zaeva, stranka bivšeg premijera Nikole Gruevskog VMRO DPMNE je negirala da tražila amnestiju.

“Zoran Zaev ne može da shvati da neko iskreno voli Makedoniju i da se neko časno bori za odbranu državnih i nacionalnih interesa”, navodi se u saopštenju povodom intervjua lidera SDSM, koja Gruevskog i vrh VMRO DPMNE smatra odgovornim za kriminal tokom desetgodišnje vladavine i za nasilje nad poslanicima parlamentarne većine u Sobranju Makedonije u četvrtak, 27. aprila.

 

NV / Beta

Na vrh