Zaharova: Optužbe Podgorice su neosnovane

22. Feb 2017. | 21:02 | NV
zaharova

Moskva smatra da su tvrdnje o miješanju Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore potpuno neosnovane, i da vlasti u Podgorici stoje iza antiruske informativne kampanje kada je riječ o situaciji u toj zemlji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

“Premijer Crne Gore Duško Marković nije izdržao a da se ne pridruži korištenju teza koje se u posljednje vrijeme naširoko koriste u SAD i EU i optužio Moskvu i neke ruske specijalne službe u mješanje u unutrašnje stvari u toj zemlji (Crnoj Gori)”, kazala je Zaharova na konferenciji za štampu.

Po njenim riječima, specijalni tužilac Milivoje Katnić je “otišao još dalje, pokušao je da razvije tu misao, pominjući prisustvo specijalnih snaga Federalne službe bezbjednosti na crnogorskoj teritoriji”.

“Sve te izjave su apsolutno neosnovane, na žalost, njih objavljuju mediji, u principu bez uzimanja u obzir ruske pozicije. Ako se pozicija Rusije i pominje, to se čini usput, i naravno, neproporcionalno i informaciji koja se objavljuje”, navela je Zaharova.

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je u nedelju da su neki ruski državni organi umješani u pripremanje državnog udara u Crnoj Gori, s ciljem da se spriječi ulazak zemlje u NATO.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je u ponedeljak Katnićeve navode, ocijenivši da je neodgovorno izgovarati tako ozbiljne optužbe bez dokaza.

 

NV / nap

Na vrh