Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić u posjeti Radionici za održavanje i uništavanje MiMES-a u Doboju

17. Mar 2017. | 19:44 | NV
DSC_0685

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Boris Jerinić, sa saradnicima, posjetio je danas godine Radionicu za održavanje i uništavanje municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES) u Doboju.

Delegaciju Ministarstva odbrane BiH, ispred Oružanih snaga BiH primio je komandant Komande za podršku OS BiH generalmajor Husein Tursunović sa svojim saradnicima, a ispred grada Doboja prisustvovao je gradonačelnik Obren Petrović.

Tokom informativnog brifinga, koji je upriličen povodom posjete delagacije MO BiH, upravnik Radionice za održavanje i uništavanje municije i minsko-eksplozivnih sredstava (RzOiU MiMES-a) pukovnik Savo Aničić prisutne je informisao o trenutnim aktivnostima i težišnim zadacima u 2017. godini.

Nakon brifinga, upriličen je obilazak lokacije i postrojenja za delaboraciju i uništavanje nestabilne  MiMES-a.

Zamjenik ministra odbrane Jerinić odao je priznanje pripadnicima RzOiU MiMES-a za postignute rezultate i iskazao podršku Ministarstva odbrane BiH za poboljšanje uslova rada i povećanja stepena bezbjednosti prilikom realizacije zadataka na održavanju i uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

 

NV

Na vrh